Rekrytering i Coronatider

Många musik- och kulturskolor har problem att få elever att börja spela instrument nu när man inte kan ha traditionella prova-på-dagar. Det behöver i sig inte betyda att man inte kan rekrytera, bara att man får tänka om och lägga ut rekryteringstiden över en längre period.

I seminariet ”Man får den man frågar efter, eller?” berättar jag om en filosofi kring långsiktig rekrytering, som jag själv jobbat med under många år vid Örebro kulturskola.

Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter, vilka kan översättas till alla instrument. Lämpligt är kanske att jag kommer och pratar med ett arbetslag t ex blås under en förmiddag. Metoden ställer krav på både pedagoger och skolledning. Det är inget quick fix, men det bygger erfarenheter under lång tid.

Och, inte minst, det fungerar!

Klicka här för Pdf-flyer: Seminarium