COVID-19

Då har den slagit rot här i Sverige, Coronainfluensan, och satt även vårt land på prov. Jag, som egentligen aldrig känt mig personligt drabbad av de kriser som varit genom åren. Finanskriser, skogsbränder, vattenbrist eller översvämningar har jag inte varit direkt påverkad av i vare sig mitt privatliv eller yrkesdito. Tills nu.

Inställda konserter och osäkerhet vad det gäller framtida satsningar inom kulturen drabbar oss frilansande kulturarbetare som aldrig någonsin förr. Jag känner ingen misstro mot de beslutsfattare vi har, eller konspiratoriska tankar om vad man borde gjort istället.

Jag känner mest att jag hoppas att vi människor lär oss att vi inte är oövervinnliga på denna vår jord. Att vi kan lära oss att inte fara kors och tvärs över världen hela tiden. Att vi hör att jorden ber oss att ta det lugnare med allt den erbjuder oss.

Jag hoppas verkligen att vi lär oss något av det som sker nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.